Tanit Poesia 1 - De penitents a Desemparats, Ricard Mirabete, Carles Mercader i David Caño

De Penitents a Desamparats

AUTORA > David Caño, Ricard Mirabete i Carles Mercader

Tanit, 1

ISBN 978-84-943171-0-1

64 pàgs. | 12 x 18 cm

PVP: 10 

De Penitents a Desamparats

De Penitents a Desemparats un poemari que s’acompanya de fotografia que ens embolcalla i ens recorda el poder de la paraula en la seva expressió més sintètica i concisa. Els autors, en Ricard Mirabete i en David Caño ens mostren un recorregut pels carrers més insignes de Barcelona i el seu emblemàtic casc antic construint poemes on l’amor, el sexe, la joventut, els vicis, l’espontaneïtat i la vitalitat d’una ciutat que batega són els eixos vertebradors. Maridat amb les fotografies d’en Carles Mercader Fulquet ens adonem de la fragilitat de l’ésser humà i la seva vulnerabilitat alhora que la seva personalitat multifacética i complexa.

Com reaccionem? Ni nosaltres mateixos ho sabem.

La foscor de l’home, allò del que som capaços de fer, la violència i els més baixos instints es donen la mà en un poemari que és molt directe de paraula resultant uns escenaris coneguts amb uns personatges diversos i en circumstàncies pròpies del cinema més negre.

Sobre l’autor

David Caño (Olot, 1980) és una veu urbana i dissident que ha dotat el català de tots els matisos i colors de la lluita. La seva veu combativa i emergent té, ben sovint, el lirisme dels revoltats i l’agror de la desfeta, bo i recollint el millor d’una herència que arrenca, com a mínim, de Papasseit i s’empelta en Maria Mercè Marçal i Brossa, sense oblidar l’empremta de la contracultura dels 60 i 70, amb referents com Pere Marcilla i els situacionistes (Guy Debord i Raoul Vaneigem). En els seus últims poemes s’hi observa també un gir estilístic que aconsegueix fer del poema un giny rodó, amb imatges tallants que reflecteixen un acrescut domini dels vectors formals. Ha publicat tres llibres de poemes: Barcelona (Editorial Galerada, 2007), premi Amadeu Oller; He vist el futur en 4D (Editorial Moll, 2009), premi Vila de Lloseta i PostMortem/I del no-res, TOT (Editorial Tigre de Paper, 2012). També ha aparegut als llibres col·lectius Price i Cia… (Editorial Pont del petroli, 2011) i Ningú no ens representa. Poetes Emprenyats (Editorial Setzevents, 2011).

Sobre l’autor

Ricard Mirabete (Barcelona, 1971) ha publicat quatre llibres de poemes: Última ronda (Edicions de La Magrana, 1999), premi Amadeu Oller; La gran baixada (Editorial Emboscall, 2004); Les ciutats ocasionals (Témenos Edicions, 2009), premi Òmnium Cultural del Vallès Oriental, i Radar (Témenos Edicions, 2012). També ha aparegut als llibres col·lectius Poesia a la frontera (March Editor, 2011) i Ningú no ens representa. Poetes emprenyats (Editorial Setzevents, 2011). Ha escrit crítica literària a El Punt Avui, Benzina i Poetari. També col·labora a Núvol, el digital de cultura.

… i el fotògraf

Carles Mercader Fulquet (Rubí, Barcelona, 1974). Licenciado en Filología Hispánica, se dedica a la fotografía. Su obra se centra básicamente en el retrato, siempre en un tozudo blanco y negro. Ha publicado la plaquette La serpiente roja (La cicatriz de fuego ediciones, 2012) donde sus fotografías acompañan los poemas del escritor cubano Pedro Juan Gutiérrez.

De penitents a desamparats

Tanit, 1 | ISBN 978-84-943171-0-1  |  64 pàgs. – 12 x 18 cm

PVP: 10 

© Tanit poesía 2019 | Tots els drets reservats | Disseny : [ Nuriaguardia.es ]